Basta kvarnkaffé

Ett mysigt Glasscafé i en gammal kvarn som ligger i en fantastisk miljö vid Ätran. Egentillverkade Italiensk Gelato. Fika från eget bageri. Glass från GB. Våfflor, Smörgåsar, Lättare lunch

http://bastakvarn.se/

Hermans Lada

I Hermans lada får ni en helhetsupplevelse med musik, mat, god dryck och härlig atmosfär.
 
Det går att cykla från Björkedal gård via banvallen till Hermans lada. Det tar ca 30min. Ni kan också fråga oss om vi kan erbjuda sjuts 🙂
 

https://hermanslada.se/

Motionsleder

I Blidsberg finns många bra motionsleder för både promenad, jogging och cykling. Här finns också ett utegym. 

Google maps: 57.94361392189041, 13.484824546355366

 

Förbi Blidsberg går också Redvägsleden:

https://www.vastsverige.com/ulricehamn/leder/redvagsleden/

 

Lassalyckan

Lassalyckan är en kommunal sport- och friluftsanläggning med ett unikt läge och med mycket goda träningsmöjligheter året om. Här finns spår och leder sommar som vinter. Här finns pumptrack, konstgräsplaner, ishallar, inomhushall, hotell, boulebanor och mycket annat. Allt inom gångavstånd.

https://www.vastsverige.com/ulricehamn/lassalyckan/

Ski, Hike, Bike

Multisportanläggning av hög klass med en ständig anpassning till gästernas krav. För alpin åkning finns idag 7 liftar och 8 nedfarter med varierad åkning och givetvis finns ett parkområde! Moderna effektiva snösystem och flera nya snökanoner skapar möjligheter för en extra lång säsong.

https://skibikehike.se/

KW Bowling

Bowling, Disco-bowling, Shuffleboard, Biljard

https://kwbowling.se/

Arena Skövde

Kastar du dig gärna ut i vågorna och testar vattenrutschkanor? Eller njuter du hellre i varma pooler? Oavsett vilket hittar du alltid något som passar dig på vårt upplevelsebad.

Arena Skövde har flera gånger vunnit utmärkelsen Sveriges Bästa Äventyrsbad och Årets Turistmål. Med en vattentemperatur på upp till 34 grader och en lufttemperatur på 36 grader njuter även den frusne. På plats finns allt från flera olika vattenrutschkanor om totalt 370 meter, vågbassäng och utebassäng. I vår drakpool delar du en härlig vattenupplevelse med de minsta barnen. Har man tur kanske ni till och med får se vår maskot draken Sim-Sala-Bim smyga runt i buskarna.

För de våghalsiga finns rutschkanorna Magic Hole och Black Hole. Mer äventyr och fart? Då är Vildforsen med ett flöde på ca 975 liter vatten varje sekund samt den snabbaste vattenrutschkanan Turbo något för dig. Utmana dina vänner och se vem som åker snabbast (din tid samt dagens snabbaste tid visas i slutet av Turbo). Läs mer om våra rutschkanor längre ner.

I vår digitala pool kan man just drömma sig bort till ett korallrev i Söderhavet med olika fiskar och till och med hajar och krokodiler. Vågar du hoppa i?

Med det smidiga armbands-systemet behöver du inte ta med dig pengar in i upplevelsebadet utan betalar endast när du checkar ut i receptionen.

https://arenaskovde.se/upplevelsebad/